1/5/11

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011

Η Πρωτομαγιά έχει ξεχωριστή σημασία για την ενορία μας. Ήταν πρωτομαγιά του έτους 1993 όταν ετέθη ο Θεμέλιος Λίθος του Ενοριακού μας Κέντρου, στο Αννόβερο.
Ο τότε Αρχιερατικός Προϊστάμενος της ενορίας Επίσκοπος Παμφίλου κ. Χρυσόστομος (νυν Μητροπολίτης Σύμης), έχοντας την συγκατάθεση και ευλογία του Σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου και αποθεματικό μόλις 80.000 Γερμανικά Μάρκα τόλμησε και ξεκίνησε, για να φέρει εις πέρας μέσα σε μια τετραετία, με τη βοήθεια του Θεού και τη συνδρομή του υπέροχου κόσμου μας, το τεράστιο οικοδόμημα του Ενοριακού Κέντρου μας, αξίας κάποιων εκατομμυρίων Γερμανικών Μάρκων. (Μόνο το οικοδόμημα στοίχισε γύρω στα 7 εκατομμύρια ΓΜ).
Από εκείνη την πρωτομαγιά του 1993 ξεκινούσε ουσιαστικά η πιο παραγωγική περίοδος της ενορίας μας.
Όπως σε όλο σχεδόν τον κόσμο, έτσι και στο Αννόβερο, κάθε χρόνο γιορτάζεται η εργατική πρωτομαγιά. Η πορεία η οποία γίνεται καταλήγει στην πλατεία Klagesmarkt, που βρίσκεται δίπλα στο οίκημα της ενορίας μας, όπου στεγάζονται το Παρεκκλήσιο του Αγίου Βασιλείου, τα Γραφεία και ο Παιδικός Σταθμός της ενορίας μας.
Φέτος, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο π. Γεράσιμος ως εκπρόσωπος την ενορίας παραβρέθηκε στο χώρο συγκέντρωσης, στην πλατεία Klagesmarkt και μεταξύ άλλων επισκέφθηκε τα περίπτερα της Ελληνικής Κοινότητας Αννοβέρου και του Συλλόγου Θρακιωτών Αννοβέρου.

Klagesmarkt

ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: