24/10/10

Ο Πρόεδρος της Ο.Δ. Γερμανίας κ. Christian Wulff στο Φανάρι

Στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Christian Wulff, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, επισκέφθηκε την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στην έδρα του, στο Φανάρι.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 22 Οκτωβρίου 2010.
Τον Πρόεδρο της Γερμανίας υποδέχθηκε στην είσοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος επικεφαλής των μελών της Πατριαρχικής Αυλής. Στην επίσημη υποδοχή με υπόδειξη του Οικουμενικού Πατριάρχη συμμετείχε και ο ιερατικώς προϊστάμενος της ενορίας μας, π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης, ο οποίος αυτό το διάστημα βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη επικεφαλής ομίλου προσκυνητών, από την ενορία μας. 
Να σημειωθεί ότι, κατά το διάστημα που ο κ. Wulff ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξωνίας υπήρχε άριστη συνεργασία με την ενορία μας.
Στη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Γερμανός Πρόεδρος συζήτησε, όπως είπε «θέματα θρησκευτικής ελευθερίας, προβλήματα θρησκευτικού φανατισμού και την ανάγκη του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των χριστιανών και μεταξύ των μονοθεϊστικών θρησκειών».
Στη συνέχεια μιλώντας στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο Φανάρι σημείωσε ότι, πέραν την διαθρησκειακής συνεργασίας και τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τη ανθρωπότητα, συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη «την κατάσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Γερμανία, της οποίας ο ρόλος αυξάνεται και συμβάλλει στον πλουραλισμό» στη χώρα του.
«Είχα την ευκαιρία να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στον κ. Πρόεδρο και στον λαό της Γερμανίας για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που παρέχουν στους ορθόδοξους αδερφούς μας εκεί», παρατήρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
«Μιλήσαμε επίσης και για την προστασία του περιβάλλοντος», πρόσθεσε ο Γερμανός πρόεδρος.
«Όσο συνεχίσουμε σ΄ αυτό το περιβάλλον διαλόγου, πιστεύω πως θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις», κατέληξε ο κ. Wulff.
«Συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας για το καλό όλου του κόσμου», σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Γερμανός Πρόεδρος κατά την άφιξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος υποδέχεται το προεδρικό ζεύγος

 O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος υποδέχεται στο Γραφείο του το Γερμανό Πρόεδρο με τη σύζυγό του. Διακρίνεται και ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.

 Συζήτηση στο Πατριαρχικό Γραφείο.

 Στην αίθουσα του Θρόνου για δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος κ. Wulff ανταλλάσει χειραψία με τον π. Γεράσιμο.
Ἀρχική σελίς

Εἰδήσεις ἀπό τό Πατριαρχεῖον

Ἐπιστροφή

Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐδέξατο εἰς ἀκρόασιν:
Ὅμιλον προσκυνητῶν ἐκ τῆς ἐνορίας Τριῶν Ἱεραρχῶν Ἁννοβέρου, ὑπό τήν ἡγεσίαν τοῦ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Γερασίμου Φραγκουλάκη.
Από την ηλεκτρονική σελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου     


   Ο π. Γεράσιμος με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη.

Μέλη του ομίλου προσκυνητών της ενορίας μας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: