20/1/21

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ



ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ COVID-19  ΑΠΟ 24.01.2021

 


Σύμφωνα με τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊού για την Ενορία μας από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 ισχύουν τα παρακάτω:

1.    Η συμμετοχή σε οποιαδήποτε ακολουθία γίνεται μόνον κατόπιν τηλεφωνικής δηλώσεως.

2.    Οι ακολουθίες που κυρίως θα  τελούνται είναι: οι εσπερινές ώρα 18:30-19:30 και οι πρωινές 8:30-9:30.

3.    Για την είσοδο των πιστών στον ιερό ναό οι πόρτες θα ανοίγουν για το πρωί ώρα 8:15 και θα κλείνουν 8:30 ενώ για το απόγευμα θα ανοίγουν ώρα 18:15 και θα κλείνουν 18:30. Μετά το κλείσιμο της πόρτας δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στο ναό για κανέναν, όπως επίσης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος εάν δεν υπάρχει προηγουμένως δήλωση.

Εξυπακούεται ότι, πριν από τις προβλεπόμενες ώρες δεν θα επιτρέπεται   κανέναν να μπαίνει στο ναό.

4.    Κατά την είσοδο, παραμονή και έξοδό μας από το ναό φέρουμε μάσκα χειρουργική ή FFP2, (ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι υφασμάτινες μάσκες δεν επιτρέπονται!).

5.    Μπαίνοντας στο ναό απολυμαίνουμε τα χέρια μας και κρατώντας τις αποστάσεις του 1,5 μ. ανάβουμε κερί και οδηγούμαστε στη θέση που θα μας υποδειχθεί.

6.    Κατά την έξοδο μας αποχωρούμε με προσοχή και τηρώντας αυστηρά την απόσταση του 1,5 μ. Στην έξοδο μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας αντίδωρο το οποίο εκ των προτέρων έχει συσκευασθεί γι’ αυτό τον σκοπό. Την μάσκα μπορούμε να την βγάλουμε αφού απομακρυνθούμε από το ναό.

7.    Στην αίθουσα απαγορεύεται το σερβίρισμα οποιουδήποτε φαγώσιμου ή ποτού από όλους. Επομένως ούτε η ενορία θα διαθέτει κάτι.

8.    Σε υπερήλικες και σε όσους έχουν βεβαρημένη υγεία συνιστούμε να μην έρχονται στις τακτικές ακολουθίες. Τις Κυριακές και τις μεγάλες εορτές μετά την Θεία Λειτουργία θα παραμένει ο ναός για κάποιο διάστημα ανοιχτός, για να μπορούν και αυτοί να ανάψουν κερί και να προσευχηθούνε.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, να υπακούτε στις υποδείξεις των συνεργατών της Ενορίας μας, οι οποίοι θα έχουν ορισθεί για την δική σας εξυπηρέτηση.

 

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ-ΓΑΜΟΙ

Τηρουμένων των γενικών μέτρων επιτρέπεται να τελούνται Βαπτίσεις και Γάμοι. Επί πλέον υποχρέωση των ενδιαφερομένων είναι, τρεις μέρες πριν την τέλεση του μυστηρίου να παραδίδουν στην ενορία κατάσταση με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο αυτών που συμμετέχουν, εφόσον υπερβαίνουν τα 10 άτομα. Βάση αυτής της καταστάσεως και το αργότερο δύο μέρες πριν, η ενορία ενημερώνει την Ordnungsamt, επομένως αν το παραμελήσουν δεν θα είναι δυνατή η τέλεση του Μυστηρίου.

Και στα δύο μυστήρια απαγορεύεται να μοιράζονται στον κόσμο στους χώρους της ενορίας, επομένως και στην αυλή, μπομπονιέρες, γλυκά κ.α.  Εξυπακούεται ότι η απαγόρευση αυτή ισχύει και για την αίθουσα της ενορίας.

 

ΣΑΡΑΝΤΙΣΜΑ ΒΡΕΦΩΝ 

Σαράντισμα βρεφών επιτρέπεται να γίνεται πριν ή μετά τις ιερές ακολουθίες και πάντα σε συνεννόηση με τους ιερείς.

 

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ

Η αρτοκλασία επιτρέπεται μόνον υπό τους εξής όρους: Ο ένας άρτος τυλίγεται όπως είναι ολόκληρος με μεμβράνη. Οι υπόλοιποι τέσσερεις κόβονται εκ των προτέρων σε μερίδες και συσκευάζονται⸱ τοποθετούνται στην έξοδο και οι πιστοί παίρνουν μόνοι τους κατά την αναχώρησή τους.

 

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

          Τα μνημόσυνα τελούνται το Σάββατο πριν τον Εσπερινό ή την Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία. Αυτοί που τελούν μνημόσυνο πρέπει να έχουν υπόψή τους ότι, εφόσον οι παρευρισκόμενοι θα είναι πάνω από δέκα θα πρέπει να καταθέσουν στην ενορία, τρεις μέρες νωρίτερα κατάσταση με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο των συμμετεχόντων. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τελείται το μνημόσυνο.

Επίσης απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο διανομή κολλύβων, γλυκών κ.ά., γι’ αυτό καλό θα είναι το κόλλυβο που θα διαβάζεται να είναι λίγο (ένα μικρό μπολ), το οποίο βεβαίως δεν θα μοιράζεται, αλλά η οικογένεια θα το επιστρέφει στο σπίτι.

Εξυπακούεται ότι αυτό το διάστημα απαγορεύεται η χρήση της αίθουσας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: