13/11/20

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

 Όσο χρόνο βρισκόμαστε στο Ενοριακό μας Κέντρο πρέπει να έχουμε υπόψη ότι για την προστασία της υγείας μας αλλά και για την αποφυγή επιβολής προστίμου πρέπει με αυστηρό και απόλυτο τρόπο να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών, όπως αυτές παρουσιάζονται παρακάτω:

  • Για να συμμετέχουμε στις ιερές ακολουθίες όταν χρειάζεται δήλωση, θα πρέπει εκ των προτέρων να τηλεφωνούμε στον π. Γεράσιμο στο κινητό 0171 2851246 και να δηλώνουμε όνομα και τηλέφωνο. Οι δηλώσεις γίνονται κάθε Τετάρτη ώρα 17:00-18:00 και κάθε Πέμπτη 11:00-12:00. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν σας απαντήσει, κάποια στιγμή αργότερα βλέποντας την κλήσή σας και θα σας απαντήση. Γι' αυτό και θα πρέπει να τηλεφωνείτε χωρίς απόκρυψη και αν δεν έχετε απάντηση στην πρώτη κλήση δεν χρειάζεται να ξανακαλέσετε. Μία φορά φτάνει!
  • Αν ενώ έχουμε δηλώσει συμμετοχή και για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούμε να πάμε και το γνωρίζουμε τουλάχιστον μέχρι την παραμονή της ακολουθίας παίρνουμε και πάλι τηλέφωνο για να ακυρώσουμε κι έτσι να ελευθερωθεί η θέση μας και να δοθεί σε άλλον.
  • Στον ιερό ναό φροντίζουμε να είμαστε ακριβείς στην ώρα μας, διότι με την έναρξη της ακολουθίας η είσοδος κλείνει.
  •  Μπαίνουμε και βγαίνουμε υποχρεωτικά με μάσκα, τηρώντας αυστηρά την απόσταση του 1,5 μ. ο ένας απ' τον άλλο και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν τα μέλη των επιτροπών που έχουν αναλάβει αυτή την ευθήνη. Όσο καθόμαστε στη θέση μας, μπορούμε να βγάλουμε την μάσκα.
  • Κατά την έισοδό μας σε όλους τους χώρους φροντίζουμε να απολυμένουμε με το αντισυπτικό που υπάρχει εκεί.
  •  Βγαίνοντας από τον ιερό ναό στο τέλος, στην έξοδο ο καθένας παίρνει μόνος του αντίδωρο το οποίο υπάρχει σε πανέρι σε ατομική συσκευασία. Παρακαλούμε επειδή ο αριθμός του αντιδώρου αντιστοιχεί στον αριθμό των εκκλησιαζομένων, ο καθένας να παίρνει ένα σακουλάκι.
  • Όσοι μετά την ακολουθία επισκεφθείτε την αίθουσα πρέπει να τηρείτε τις αποστάσεις όταν σερβίρεσθε, (υπάρχουν κόκκινες λωρίδες στο δάπεδο, που δείχνουν την απόσταση) και να φοράτε υποχρεωτικώς την μάσκα, την οποία μπορείτε να βγάλετε αφού καθίσετε.
  • Ό,τι δήποτε φαγώσιμο ή πόσιμο πάρετε από την κουζίνα πρέπει να είναι σε ατομική συσκευασία. Δεν επιτρέπετε να παίρνετε στα τραπέζια κανάτες καφέ ή μπουκάλια αναψυκτικών. Για τα μπουκάλια υπάρχει εξαίρεση, μόνο για άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι. Κατά τα διαστήματα των νηστειών, όσοι χρησιμοποιείτε στον καφέ σας σκόνη γάλα, να ζητάτε από το προσωπικό να σας σερβίρει.
  • Δεν χρησιμοποιούμε καθίσματα και τραπέζια που βρίσκονται σε περιοχή με απαγορευτική σήμανση.
  • Αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να σηκωθούμε από την θέση μας φοράμε την μάσκα. Το ίδιο κάνουμε και όταν αποχωρούμε από την αίθουσα.
  • Όταν επισκεπτώμαστε τις τουαλλέτες και διαπιστώσουμε ότι μέσα στο χώρο είναι δύο άτομα, περιμένουμε να αποχωρήσει τουλάχιστον το ένα.
  • Ανταποκρινόμαστε στις υποδείξεις των υπευθύνων συνεργατών και δεν λογομαχούμε μαζί τους, δεν είναι αυτοί που επιβάλλουν τους κανόνες.
  • Αυτό το διάστημα για λόγους καθαρά εξυπηρέτησής σας τα μνημόσυνα τελούνται κάθε Σάββατο πριν τον εσπερινό, ώρα 18:15 και κάθε Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία. Στο μνημόσυνο δεν επιτρέπεται η με οποιοδήποτε τρόπο διανομή των κολλύβων. Γι΄αυτό αν οπωσδήποτε θελήσετε να κάνετε κόλλυβα, η ποσότητά τους δεν θα ξεπερνά το ένα μικρό μπολ του γλυκού το οποίο θα είναι σκεπασμένο με μεμβράνη και θα το παίρνετε φεύγοντας μαζί σας. Δεν επιτρέπεται η διανομή ούτε στην αυλή του Ενοριακού Κέντρου.
  • Αρτοκλασία μπορείτε να φέρνετε εφόσον ο ένας άρτος είναι ολόκληρος και τυλιγμένος με μεμβράνη και οι υπόλοιποι κομμένοι και συσκευασμένοι σε ατομική συσκευασία, σε κλειστό δηλ. σακουλάκι, αφήνοντας τον καθένα-καθεμιά να παίρνει μόνος του/μόνη της.
  • Σε γάμους και βαπτίσεις απαγορεύεται η διανομή γλυκών είτε μέσα στο ναό, είτε στην αίθουσα ή ακόμη και στην αυλή.

 Σας παρακαλούμε να πειθαρχείτε στους κανόνες που υπάρχουν. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε να πληρώσουμε πανάκριβα πρόστιμα, μέχρι και 25.000 ευρώ, αλλά και θα μας κλείσουν το Ενοριακό Κέντρο.

Επίσης θα παρακαλούσαμε να αποφεύγονται οι ανώφελες συζητήσεις για την υπάρξη ή όχι του ιού. Άλλωστε όλοι μας σχεδόν πλέον, έχουμε γνωστούς από την εργασία μας, τον κοινωνικό περίγυρο ή ακόμη χειρότερα από την οικογένειά μας που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Μην ξεχνάμε το σύνθημα της ενορίας μας:

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ -ΠΡΟ-

(ΠΡΟ)ΣΕΥΧΗ ΚΑΙ (ΠΡΟ)ΣΟΧΗ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: