9/1/20

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΥΜΗΣ ΚΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Συμπληρώνονται σήμερα 9 Ιανουαρίου δύο χρόνια από τότε που ο Πανάγιος Θεός μετέθεσε από το επίγειο στο επουράνιο Θυσιαστήριο τον από Επίσκοπο Παμφίλου, Μητροπολίτη Σύμης κυρό Χρυσόστομο.
Το άγγελμα της κοιμήσεως του σεπτού ιεράρχου μεταξύ άλλων, δημιούργησε βαθιά οδύνη στην ενορία μας, αλλά και σε ολόκληρη την Μητρόπολη Γερμανίας της οποίας πιστό και άξιο στέλεχος υπήρξε επί 27 χρόνια μέχρι της εκλογής του ως Μητροπολίτου της νεοσύστατης Μητροπόλεως Σύμης.
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος (κατά κόσμον Ιωάννης Δημητριάδης) γέννημα και θρέμα της Ίμβρου διακόνησε με αφοσίωση την Μητέρα Εκκλησία από όποια θέση κι αν πέρασε.
Εμείς τον θυμόμαστε περισσότερο ως Επίσκοπο Παμφίλου, βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας για 24 χρόνια και Αρχιερατικό Προϊστάμενο της ενορίας μας στο Αννόβερο.
Μειλίχιος, πράος και χαμογελαστός, έτσι τον θυμόμαστε όλοι. Φιλικός και προσιτός προς όλους με αίσθηση λεπτού χιούμορ, γινόταν το κέντρο έλξης όπου κι αν βρισκόταν. Ως Επίσκοπος, γνωστός και αγαπητός σε όλη την Γερμανία την οποία είχε οργώσει απ’ άκρου εις άκρον έχοντας επισκεφθεί αρκετές φορές τις ενορίες μας.
Εμείς στο Αννόβερο τον θυμόμαστε ακόμα πιο έντονα και με ευγνωμοσύνη, διότι δεχτήκαμε την υπεύθυνη ποιμαντική του φροντίδα και γευτήκαμε την πατρική του αγάπη.
Η ενορία Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου θα είναι εσαεί ευγνωμονούσα, διότι αυτός, ως εφημέριος την αρχή και ως επίσκοπος μετέπειτα την ανέδειξε, της πρόσφερε όραμα, της έδωσε οντότητα.
Και τίποτ’ άλλο να μην είχε κάνει, το γεγονός και μόνο ότι υπήρξε ο πρωτεργάτης της ανεγέρσεως του Ενοριακού μας Κέντρου και του ιερού ναού είναι ικανά για να διατηρούμε όλοι μας, αλλά και οι επερχόμενες γενεές μνήμη αγαθή και εγνώμονα.
Σήμερα, δυο χρόνια μετά την κοίμησή του, παρότι τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια δεν βρισκόταν ανάμεσα μας, διότι η Εκκλησία τιμώντας τον, τον είχε ανυψώσει από βοηθό Επίσκοπο σε Μητροπολίτη, τον ανακαλούμε στην μνήμη μας, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αγάπη μας και την εγνωμοσύνη μας και τον παρακαλούμε από εκεί που τώρα βρίσκεται να μας ευλογεί.
Ας είναι αιωνία του η μνήμη!


Γεράσιμος Φραγκουλάκης

Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου


Δεν υπάρχουν σχόλια: