8/1/19

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΑΝΝΟΒΕΡΟ

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Αννόβερο. Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 το πρωί στον ιερό ναό Τριών Ιεραρχών τελέστηκαν οι ακολουθίες του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού. 
Το μεσημέρι στην πισίνα του προαστίου Garbsen έγινε για πρώτη φορά η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Ο χώρος της πισίνας κατακλύσθηκε από κόσμο, ο οποίος με συγκίνηση παρακολούθησε την τελετή. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο 14χρονος Πάρης Διαμάντης, ελληνόπουλο τρίτης γενιάς στη Γερμανία, στου οποίου το λαιμό, κατά το ελληνικό έθιμο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αννοβέρου κρέμασε χρυσό Σταυρό. Πλεκτά σταυρουδάκια επόσης, μοιράστηκαν σε όλους τους κολυμβητές.
Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε από αυτόν το χώρο δημοσίως, τον κύριο Θεόδωρο Πούλιο Δημοτικό Σύμβουλο Garbsen, ο οποίος μερίμνησε για την παραχώρηση της πισίνας, τους Ελληνικούς Φορείς Αννοβέρου για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, τα παιδιά και τους νέους που "βούτηξαν" στην πισίνα και μας χάρισαν ανεπανάληπτες συγκινητικές στιγμές, το κατάστημα κοσμημάτων στο Αννόβερο της κυρίας Ελένης Σιδηροπούλου, που πρόσφερε δωρεάν το χρυσό Σταυρό και τον κόσμο που παραβρέθηκε και με την παρουσία του λάμπρυνε περισσότερο την τελετή.


































 

 























Δεν υπάρχουν σχόλια: