7/6/18

Ο Ευαγγελικός Επίσκοπος στην Ορθόδοξη Εφημεριακή Συνέλευση Αννοβέρου

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στους χώρους της Σερβικής Ορθόδοξης Ενορίας Αννοβέρου έγινε συνάντηση του Ευαγγελικού Επισκόπου Αννοβέρου κ. Ralf Meister και συνεργατών του με την Ορθόδοξη Εφημεριακή Συνέλευση Αννοβέρου από την οποία παράντες ήταν: ο π. Γεράσιμος της Ελληνικής Ενορίας, ο π. Νικόλαος της Αραβόφωνης Ενορίας, ο π. Αλεξέι της Ρωσικής Ενορίας, ο π. Μίλαν της Σερβικής Ενορίας και ο π. Μιχαήλ της Ρουμανικής Ενορίας.
Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα ο Ευαγγελικός Επίσκοπος και οι συνεργάτες του συζήτησαν για την προοπτική εξεύρεσης μόνιμης στέγης για την Ρουμανική Ορθόδοξη Ενορία και για την Αραβόφωνη Ορθόδοξη Ενορία στο Αννόβερο.
Εκτεταμένη συζήτηση έγινε για την σημασία της Θείας Λειτουργίας για τους Ορθοδόξους της διασποράς. Ο Ευαγγελικός Επίσκοπος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την μεταλαμπάδευση των Ορθοδόξων ηθών και εθίμων στα παιδιά και στους νέους των Ορθοδόξων Ενοριών και δήλωσε την πρόθεση της Ευαγγελικής Επισκοπής για την διευκόλυνση της διδασκαλίας του μαθήματος των Ορθοδόξων Θρησκευτικών μέσα στο σχολικό πρόγραμμα των γερμανικών σχολείων, για τους Ορθόδοξους μαθητές.
Να σημειωθεί ότι λειτουργεί ήδη σε ένα γερμνικό σχολείο στο Αννόβερο τμήμα όπου διδάσκονται Ορθόδοξα Θρησκευτικά στη γερμανική γλώσσα.  





Δεν υπάρχουν σχόλια: