31/1/18

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

Αποτελεί παράδοση πλέον στην ενορία μας να γιορτάζουμε τους πολιούχους αγίους μας, τους Τρεις Ιεράρχες μαζί με τα σχολεία της πόλεως μας που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος. Ο σχολικός αλλά και ο κύριος εορτασμός γίνονται την παραμονή της εορτής, γιατί συνήθως η κυριώνυμος ημέρα είναι εργάσιμη.
Έτσι και φέτος την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, ώρα 18:30 τελέσθηκε ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία του Γενικού Προξένου της πατρίδος μας στο Αμβούργο κ. Γεωργίου Αρναούτη, εκπαιδευτικών και μαθητών των ελληνικών σχολείων που παρέστησαν με τις σημαίες τους, ενοριτών αλλά και προσκηνητών από τις γύρω περιοχές.
Στο τέλος του εσπερινού έγινε απονομή διαφόρων διακρίσεων στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου και στο τέλος παρατέθηκε δεξίωση, στην αίθουσα του Ενοριακού μας Κέντρου, την οποία είχαν προετοιμάσει με πολύ μεράκι οι κυρίες της Ορθόδοξης Διακονίας.
Ανήμερα, Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ώρα 8:30 το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
Στις ιερές ακολουθίες προεξήρχαν στον Εσπερινό ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Δημητρόπουλος, εφημέριος της ενορίας Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Gifhorn και στην Θεία Λειτουργία ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Βλατίτσης, εφημέριος της ενορίας Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης της πόλεως Δράμας.





























Δεν υπάρχουν σχόλια: