14/10/13

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 1700 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ TRIER ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ



Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε Πανορθόδοξη Θεία Λειτουργία στην πόλη Trier (αρχαία Τρέβηρα) της Γερμανίας, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 1.700 χρόνων από την έκδοση του Διατάγματος Ανεξιθρησκίας το 313 από τον Μέγα Κωνσταντίνο, ο οποίος επί μία δεκαετία είχε την έδρα του σε αυτή την πόλη.
Στην Πανορθόδοξη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν όλοι οι Ορθοδόξοι Επίσκοποι που απαρτίζουν την Ορθόδοξη Επισκοπική Συνέλευση της Γερμανίας και επισκέπτες από το εξωτερικό. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην Βασιλική του Αγίου Κωνσταντίνου προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας και Εξάρχου Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Επισκοπικής Συνελεύσεως. Συμμετείχε μεγάλος αριθμός ιερέων διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ ο χώρος εντός και εκτός ναού είχε κατακλεισθεί υπό πλήθους κόσμου, επίσης διαφόρων εθνικοτήτων, που είχε προσέλθει από διάφορες περιοχές της Γερμανίας.
Μετά την Θεία Λειτουργία εν πομπή μετέβησαν στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Πέτρου (Dom) όπου ετελέσθη μικρά ακολουθία στο Παρεκκλήσιο όπου φυλάσσεται η κάρα  της Αγίας Ελένης, ενώπιον της θήκης όπου είναι τοποθετημένος ο Χιτώνας του Κυρίου και στο Ορθόδοξο Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου.
Από το Αννόβερο για το λόγο αυτό ταξίδεψε ένα λεωφορείο με νέους και νέες, διαφόρων εθνικοτήτων,  από τις Ορθόδοξες Ενορίες της πόλεως, μεταξύ αυτών και παιδιά της ενορίας μας, με την συνοδεία των ιερέων τους.  

Σε διάλειμμα του ταξιδιού τα παιδιά γεύονται τις σπανακόπιτες που τους έφτιαξε η κυρία Βενετία, από την Διακονία της ενορίας μας.

Βόλτα στην πόλη Trier

Από την Θεία Λειτουργία

Από την Θεία Λειτουργία

Από την Θεία Λειτουργία

Εν πομπή προς τον Dom

Δέηση στο παρεκκλήσιο με την Κάρα της Αγίας Ελένης

Δέηση στο παρεκκλήσιο με την Κάρα της Αγίας Ελένης

Ο χώρος όπου φυλάσσεται ο Χιτώνας του Κυρίου

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος θυμιάζει κυκλικώς το χώρο όπου φυλάσσεται ο Χιτώνας του Κυρίου

Το παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου μέσα στον Dom

Θεία Λειτουργία

Θεία Λειτουργία

Θεία Λειτουργία

Δεν υπάρχουν σχόλια: