30/1/13

Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, πολιούχων της ενορίας μας.
Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:00 τελέσθηκε Μέγας, Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Παλμύρας κ. Ιωάννου, του Πατριαρχείου Αντιοχείας, με την συμμετοχή κληρικών από διάφορες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.
Παρόντα, όπως κάθε χρόνο, ήταν τα Ελληνικά Σχολεία με τις σημαίες τους, επικεφαλής των ενοριτών και των άλλων προσκεκλημένων από τον εκκλησιαστικό και πολιτικό χώρο.
Ο πανηγυρικός της ημέρας  με θέμα: «Οικονομική Ηθική και Εκκλησία. Οι προτάσεις των Τριών Ιεραρχών στην σύγχρονη κρίση», εκφωνήθηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Δρ. π. Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο.
Χαιρετισμό απηύθυναν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας, στο Αμβούργο, κ. Αικατερίνη Δημάκη, ο Ευαγγελικός Επίσκοπος Αννοβέρου κ.  Ralf Meister, εκπρόσωπος του Καθολικού Επισκόπου Hildesheim, Norbert Trelle και εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος Πρωθυπουργού της Κάτω Σαξωνίας, κ.  Stephan Weill.
Στα πλαίσια του σχολικού εορτασμού έγινε η βράβευση των αριστευσάντων μαθητών του Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου και των επιτυχόντων αποφοίτων του, στα γερμανικά και ελληνικά πανεπιστήμια.
Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους εορταστές, στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου.
Ανήμερα, το πρωί τελέσθηκαν πανηγυρικά ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.





Δεν υπάρχουν σχόλια: