27/2/12

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη εικόνα. Η αλήθεια ότι δεν περιμέναμε τόσο κόσμο. Και όμως ο ναός ήταν κατάμεστος! Πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός στον ιερό ναό Τριών Ιεραρχών, στο Αννόβερο. Ο Εσπερινός της Συγγνώμης.
Η ακολουθία τελέσθηκε με απόλυτη εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη. Στο τέλος σταμάτησαν μπροστά στην Ωραία Πύλη οι ιερείς και οι πιστοί άρχισαν να περνούν ένας, ένας για να ζητήσουν και να παράσχουν συγχώρηση και να ευχηθούν "Καλή Σαρακοστή". Και στεκόταν ο ένας δίπλα στον άλλο. 'Ανδρες, γυναίκες, παιδιά, όλοι περνούσαν και φτιάχναν αλυσίδα. Μια ανθρώπινη αλυσίδα η οποία απλώθηκε περιμετρικά μέσα στο ναό και συνεχώς αυξανόταν. Έφτασε μπροστά στην Ωραία Πύλη και συνέχιζε να γίνεται διπλή. Τόσος κόσμος σε παρόμοιο Εσπερινό δεν ήταν ποτέ, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια. Και φαίνεται πως ο κόσμος αυτός είναι προβληματισμένος. Ζητά καταφυγή και προστασία σ' Εκείνον, γιατί όπως όλοι ψιθυρίζουν μόνο Αυτός, "μόνο ο Θεός μπορεί να μας λυπηθεί!"
«Σοι μόνω αμαρτάνομεν, αλλά και Σοι μόνω λατρεύομεν». Αξίωσέ μας Κύριε να εορτάσουμε όλοι μαζί και την Αγία Σου Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: