13/10/11

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ  από την Αθήνα με την υποστήριξη της Ελληνικής Κοινότητας και της Ενορίας «Τριών Ιεραρχών» Αννοβέρου παρουσιάζει το έργο

Η ΦΟΝΙΣΣΑ
του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Στο ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
(Mengendamm 16b, 30177 Hannover)
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 7:00 μ.μ.

Είσοδος: 10 για τους ενήλικες.
(για παιδιά, μαθητές και φοιτητές, δωρεάν).

Εισιτήρια προπωλούνται από την Ελληνική Κοινότητα και από την Ενορία.


Το μουσικοχορευτικό δρώμενο «Η ΦΟΝΙΣΣΑ», βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, είναι ένα πολυθέαμα με ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό, αφήγηση και προβολή εικόνων.

 Η μουσική είναι πρωτότυπη, δημιουργία του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Πισιμίση (έχει ζήσει και εργαστεί πολλά χρόνια στις Η.Π.Α. και έχει συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις στις Η.Π.Α. και μουσικοχορευτικές παραστάσεις στην Ελλάδα). Οι τραγουδίστριες που συμμετέχουν στην παράσταση έχουν παραδοσιακές και έντεχνες φωνές. Η ζωντανή μουσική αποδίδεται με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα.

Ο χορός είναι σύγχρονος (χορογράφησε η Σέβη Δημητριάδου και η χορευτική ομάδα MATERIA), και χορεύουν επαγγελματίες χορευτές κλασικής εκπαίδευσης. Οι μουσικές συνθέσεις και οι χορογραφίες αντλούν στοιχεία από την παράδοση και από σύγχρονες τάσεις στο χορό και στη μουσική.

Στην αφήγηση χρησιμοποιείται η αυθεντική γραφή του Παπαδιαμάντη, με κείμενα παρμένα κατ’ ευθείαν μέσα από το διήγημα «Η Φόνισσα».

Οι στίχοι των τραγουδιών είναι βασισμένοι στο αυθεντικό κείμενο του Παπαδιαμάντη.

Οι εικόνες που προβάλλονται είναι από τα μέρη της Σκιάθου που περιγράφει ο Παπαδιαμάντης.

Η παράσταση αυτή, χρησιμοποιώντας τις τέχνες του χορού και της μουσικής, διδάσκει παιδιά, νέους και ενήλικες, ενώ συγχρόνως ψυχαγωγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: