25/2/14

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2014 οι Ορθόδοξοι Νέοι από την Ρωσική, τη Σερβική και την Ελληνική Ενορία του Αννοβέρου παρουσίασαν πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σερβικής Ορθόδοξης Ενορίας. 
Το πρόγραμμα περιελάμβανε θρησκευτικά και τοπικά τραγούδια καθώς και παραδοσιακούς, εθνικούς χορούς. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.
Στο τέλος η Σερβική Ενορία είχε μπουφέ για όλους.
Η Ορθόδοξη Νεολαία Αννοβέρου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, από την Συνέλευση των Ορθοδόξων Ιερέων Αννοβέρου. Η πρώτη κοινή εκδήλωση που πραγματοποίησε ήταν η εκδρομή, τον ίδιο μήνα στην πόλη Trier, όπου συμμετείχε στον Π ανορθόδοξο εορτασμό της συμπλήρωσης 1700 χρόνων από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων από τον Μέγα Κωνσταντίνο. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, ότι προστάτης της Ο. Ν. Αννοβέρου ορίζονται οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη. Προς τιμήν τους η Ο.Ν. θα πραγματοποιεί εκδηλώσεις την τελευταία Κυριακή του Μαΐου για να είναι κοντά στην ημερομηνία της εορτής τους και με το παλαιό και με το νέο ημερολόγιο.








































24/2/14

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 50ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Ξεκίνησε την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 το απόγευμα, ο διαγωνισμός ζωγραφικής που εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της ενορίας μας.
Η συνέχεια του διαγωνισμού έχει οριστεί για την Κυριακή 9 Μαρτίου.


5/2/14

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ

Μετά από επίσημη  πρόσκληση που απηύθυνε ο επίσκοπος της Ευαγγελικής-Λουθηρανικής Εκκλησίας Αννοβέρου κ. Ralf Meister, τον επισκέφθηκαν σήμερα οι Ορθόδοξοι ιερείς του Αννοβέρου στην έδρα του.
Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα. Στις συζητήσεις που ακολούθησαν, ο επίσκοπος Meister αναφέρθηκε στην ιστορία της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Κάτω Σαξωνίας και ζήτησε να ενημερωθεί για την ιστορία της κάθε Ορθόδοξης Ενορίας του Αννοβέρου. 
Εκ μέρους της Ορθόδοξης Ιερατικής Συνέλευσης Αννοβέρου χαιρέτισε ο Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης. Στη συνέχεια μετέβησαν σε παρακείμενο Ευαγγελικό ναό και τελέσθηκε Ορθόδοξος Εσπερινός.






1/2/14

Η ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Το πλησιέστερο Σαββατοκύριακο στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών κόβουμε την Αγιοβασιλόπιτα των συνεργατών της Ενορίας μας. Φέτος επιλέξαμε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου.
Για το λόγο αυτό μετά τον εσπερινό παραμείναμε στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου, οι συνεργάτες της ενορίας (μέλη επιτροπών, Ορθόδοξης Διακονίας και ιεροψαλτών). Το "φλουρί" έπεσε ανάμεσα στα κομμάτια της Μητροπόλεως και της Ενορίας μας.