30/1/13

Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, πολιούχων της ενορίας μας.
Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:00 τελέσθηκε Μέγας, Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Παλμύρας κ. Ιωάννου, του Πατριαρχείου Αντιοχείας, με την συμμετοχή κληρικών από διάφορες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.
Παρόντα, όπως κάθε χρόνο, ήταν τα Ελληνικά Σχολεία με τις σημαίες τους, επικεφαλής των ενοριτών και των άλλων προσκεκλημένων από τον εκκλησιαστικό και πολιτικό χώρο.
Ο πανηγυρικός της ημέρας  με θέμα: «Οικονομική Ηθική και Εκκλησία. Οι προτάσεις των Τριών Ιεραρχών στην σύγχρονη κρίση», εκφωνήθηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Δρ. π. Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο.
Χαιρετισμό απηύθυναν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας, στο Αμβούργο, κ. Αικατερίνη Δημάκη, ο Ευαγγελικός Επίσκοπος Αννοβέρου κ.  Ralf Meister, εκπρόσωπος του Καθολικού Επισκόπου Hildesheim, Norbert Trelle και εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος Πρωθυπουργού της Κάτω Σαξωνίας, κ.  Stephan Weill.
Στα πλαίσια του σχολικού εορτασμού έγινε η βράβευση των αριστευσάντων μαθητών του Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου και των επιτυχόντων αποφοίτων του, στα γερμανικά και ελληνικά πανεπιστήμια.
Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους εορταστές, στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου.
Ανήμερα, το πρωί τελέσθηκαν πανηγυρικά ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.





25/1/13

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ




προσκληση

  Σας κάνουμε γνωστό ότι, η πανήγυρης των πολιούχων της ενορίας μας Αγίων, Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013
Ώρα 18:00. Μέγας, Πανηγυρικός Εσπερινός.
      Ομιλία από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Δρ. π. Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο, με θέμα: «Οικονομική Ηθική και Εκκλησία. Οι προτάσεις των Τριών Ιεραρχών στην σύγχρονη κρίση.»
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί και ο σχολικός εορτασμός.
Μετά τον Εσπερινό, στην αίθουσα του Ενοριακού μας Κέντρου, (Mengendamm 16B), θα παρατεθεί Δεξίωση, προς τιμή όλων των προσκυνητών.

Τετάρτη  30 Ιανουαρίου  2013
Ώρα 8:30 π.μ. Όρθρος –  Θ. Λειτουργία.

Των Ιερών ακολουθιών θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΑΛΜΥΡΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗΣ, του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

                                 Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας!

24/1/13

ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σε ενιαία ιστοσελίδα εμφανίζονται από την 24η Ιανουαρίου 2013 τα ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ και το ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ.
Τα σχολεία αυτά υπάγονται απ' ευθείας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος.
Την ιστοσελίδα με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ" θα την βρείτε στην διεύθυνση: www.griechischeschulehannover.blogspot.de

18/1/13

Οικουμενικός Πατριάρχης: "Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να είμεθα υπερήφανοι δια τον πολιτισμόν μας"

γραφείο ειδήσεων Amen.gr
Ακολουθεί η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Συνέδριο "Η Θρησκεία και ο πολιτισμός", που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο "Άγιος Απόστολος Ανδρέας" της Τιφλίδας με αφορμή την επέτειο 35 ετών από την εκλογή του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β', ο οποίος πρωτοστάτησε για την ίδρυση του εν λόγω εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη

6/1/13

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2013 ΣΤΟ ΑΝΝΟΒΕΡΟ



Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκαν  τα Θεοφάνεια στην  Ενορία μας.
Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, της Θ. Λειτουργίας και του Μ. Αγιασμού, στον κατάμεστο από κόσμο, ιερό ναό Τριών Ιεραρχών.
Παρόλο που έβρεχε ασταμάτητα, μετά την ακολουθία σχηματίσθηκε πομπή με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, η οποία κατευθύνθηκε στο κοντινό κανάλι, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.