30/1/12

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΜΑΣ ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των πολιούχων της ενορίας μας, Αγίων Τριών Ιεραρχών.
Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας, Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κυρίου Βαρθολομαίου, συμπαραστατουμένου υπό των εφημερίων της ενορίας Αννοβέρου και άλλων ιερέων από Γερμανία και Ελλάδα.
Αποτελεί παράδοση στον εσπερινό να γίνεται ο σχολικός εορτασμός. Παρόντα ήταν τα ελληνικά σχολεία με τις σημαίες του και οι εναπομείναντες ελάχιστοι, λόγω κρίσεως, εκπαιδευτικοί. Ο πανηγυρικός της ημέρας, εκ μέρους των εκπαιδευτικών είχε ανατεθεί στον ιερατικό προϊστάμενο της ενορίας, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Φραγκουλάκη, ο οποίος είναι και εκπαιδευτικός.
Στο τέλος του εσπερινού έγινε  η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων στους αριστεύσαντες μαθητές του Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου, το οποίο ήδη βρίσκεται σε πορεία κλεισήματος, λειτουργώντας φέτος μόνο με την Β΄και Γ΄τάξη και την επόμενη σχολική χρονιά, μόνο με την Γ΄, για να παύσει μετά οριστικώς η λειτουργία του.
Μετά τον εσπερινό παρατέθηκε δεξίωση, στην αίθουσα του Ενοριακού μας Κέντρο, για όλους τους εορταστές.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, παρά την ξαφνική παγωνιά, (-6 βαθμοί), που ταίριαξε απόλυτα με τα αισθήματα αβεβαιότητας και προβληματισμού, που κυριαρχούσαν, για το μέλλον της ελληνόγλωσης εκπαίδευσης στην περιοχή μας, αλλά και για την πορεία της Ελλάδας γενικότερα. 
Ανήμερα, το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.




29/1/12

ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΙΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ (Α΄)

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε σε Video το θεατρικό του Κατηχητικού Σχολειού της Ενορίας μας "ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΙΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ". (3 μέρη) Καλή Διασκέδαση!

ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΙΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ (Β΄)

ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΙΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ (Γ΄)

27/1/12

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ




Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012.
Τα πρώτα χιόνια του νέου έτους έκαναν την εμφάνισή τους. 
Λίγα μεν, αλλά βοηθούν στη θερμή προετοιμασία της εορτής των πολιούχων μας, των Αγίων Τριών Ιεραρχών, στην οποία και εγκάρδια σας προσκαλούμε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην πανήγυρη των Τριών Ιεραρχών, πολιούχων της Ενορίας μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Κυριακή 29 Ιανουαρίου  2012
Ώρα 18:00. Μέγας, Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός.
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί και ο σχολικός εορτασμός.
Μετά τον Εσπερινό, στην αίθουσα του Ενοριακού μας Κέντρου, (Mengendamm 16B), θα παρατεθεί Δεξίωση, προς τιμή όλων των προσκυνητών.

Δευτέρα  30 Ιανουαρίου  2012
Ώρα 8:30 π.μ. Όρθρος – Αρχιερατική Θ. Λειτουργία. 

Των ιερών ακολουθιών θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος.

15/1/12

Η ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενοριακού μας Κέντρου, η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας  του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας μας.
Μέσα σε χαρούμενη, γιορταστική ατμόσφαιρα πέρασαν ευχάριστες στιγμές τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους.













 Το φλουρί στην Ευρώπη!
 Η Ευρώπη παίρνει ένα παιδικό Χριστιανικό βιβλίο, που αντιστοιχούσε στο φλουρί!


 Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας ακολούθησε παιχνίδι, με πολύ κέφι!