29/5/09

ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ

Το φυλλάδιο του Ιουνίου είναι αφιερωμένο στην εορτή της Πεντηκοστής.

22/5/09

KINDERFEST 2009

Την Πέμπτη 21 Μαΐου διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η μεγάλη παιδική γιορτή της ενορίας μας. To πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ξεδώσουν με τα διάφορα παιχνίδια που υπήρχαν στο προαύλιο του Ενοριακού Κέντρου. Στόχος μας είναι να αποτελέσει παράδοση η παιδική αυτή γιορτή, η οποία διοργανώνεται τα δύο τελευταία χρόνια, όπως προαναφέραμε, την ημέρα της εορτής της Αναλήψεως από τους δυτικούς, η οποία είναι αργία. Από αυτήν εδώ τη θέση θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εκείνους οι οποίοι βοήθησαν στην διοργάνωση της γιορτής.

18/5/09

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ NIEDERSACHSEN K. CΗRISTIAN WULFF

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος των 45 χρόνων από την ίδρυση της ενορίας μας, την Κυριακή 17 Μαΐου 2009.
Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου.
Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας, κ. Christian Wulff, ο οποίος και του απένειμε το ανώτερο παράσημο του κρατιδίου "ανώτερο ταξιάρχη του τάγματος της αξίας". Στην ομιλία του ο κ. Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο του Ποιμενάρχου μας και ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβάλλει για την ομαλή ένταξη των ελλήνων ορθοδόξων στην γερμανική πραγματικότητα.Ο Σεβασμιώτατος παραλαμβάνοντας το παράσημο μίλησε καταλήλως। Στην τελετή της τιμητικής αυτή διάκρισης μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βερολίνο κ. Τάσος Κριεκούκης και ο Γενικός Πρόξενος στο Αννόβερο κ. Ελευθέριος Πρώιος.
Το απόγευμα στο Ενοριακό Κέντρο παρετέθη δεξίωση, στην οποία δόθηκε η ευκαιρία στους ενορίτες μας να συγχαρούν τον Ποιμενάρχη τους.

14/5/09

ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΣΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τοποθετήθηκε και ήδη λειτουργεί στο Ενοριακό μας Κέντρο, ειδική πλατφόρμα για την εξυπηρέτηση των αδελφών μας με κινητικά προβλήματα. Η δαπάνη (15.000 Ευρώ) καλύφθηκε εξολοκλήρου από μία οικογενεία ενοριτών μας οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Τους ευχαριστούμε θερμά! Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κώστα Παρασκευαΐδη, από το OUZERI "GRIECHISCHE BOTSCHAFT", ο οποίος επίσης, κάλυψε εξολοκλήρου την δαπάνη αντικατάστασης της μεγαφωνικής εγκατάστασης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενοριακού μας Κέντρου.

2/5/09

ΠΑΣΧΑ 2009

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου... Με ιδιαίτερη κατάνυξη και με την συμμετοχή πολύ κόσμου γιορτάστηκε η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στο Αννόβερο. Οι μυροφόρες... ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ
Ευχαριστούμε θερμά το "ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ", ο οποίος ανάλαβε φέτος την τιμητική φρουρά του Ιερού Επιταφίου.
...έραναν τον τάφον
ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Στο προαύλιο για την Ανάσταση!
Χριστός ανέστη εκ νεκρών...και χαίρονται όλοι!