31/1/15

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην ενορία μας.


           Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην ενορία μας.
         Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο κυρίως εορτασμός με την παρουσία των ελληνικών σχολείων, τα οποία υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος.
         Ο ναός των Τριών Ιεραρχών ήταν κατάμεστος από μαθητές και μαθήτριες με τους εκπαιδευτικούς τους, εκπροσώπους των Ομογενειακών Φορέων και Οργανώσεων της περιοχής και πλήθος προσκυνητών. Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Αμβούργο κ. Γεώργιος Αρναούτης.
          Ο εορτασμός ξεκίνησε με τον εσπερινό στον οποίο συμμετείχαν οι εφημέριοι του ναού και επισκέπτες ιερείς από Γερμανία και από Ελλάδα.
         Ξεχωριστές ήταν οι στιγμές που με μοναδικό και υπέροχο τρόπο οι μαθήτριες και οι μαθητές της τρίτης τάξης του Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου, με ιδιαίτερη επιμέλεια, παρουσίασαν τη ζωή και το έργο των Αγίων, αποσπώντας το θαυμασμό και τον δίκαιο έπαινο των παρισταμένων.
         Με εμφανή θαυμασμό και ικανοποίηση μίλησε και ο κ. Γενικός Πρόξενος στον χαιρετισμό που απηύθυνε προς το εκκλησίασμα.
         Μετά την ακολουθία του εσπερινού έγινε η βράβευση των μαθητών και μαθητριών του Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου, που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους κατά το παρελθόν σχολικό έτος.
         Στη συνέχεια η ενορία δεξιώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενοριακού Κέντρου όλους τους προσκυνητές.  















































   

17/1/15

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (Ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας)

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέγραψε στις δέλτους των αγίων της Εκκλησίας τον πραγματικό άγιο Παΐσιο. Τον άγιο της ακτημοσύνης, τον φιλακόλουθο, τον ασκητικό, της αγίας αγάπης και υπομονής, της φιλαδελφείας, της έγνοιας για τον άνθρωπο και του πόνου για τον Θεό και την ορθοδοξία, τον διαπορθμευτή του παραδείσου. Αλλά και πριν τον αναγράψει ήταν γι' αυτούς και άλλους λόγους αναγνωρισμένος και από τον λαό, που δεν αστοχεί σε τίποτα και από τον Θεό, που δεν κάνει λάθη στην ανάδειξη αγίων.
         
Δεν ανέγραψε τον "γέροντα Παΐσιο" της ουφολογίας, της μελλοντολογίας, των πολεμοχαρών, των στρατοκαπήλων, του πολιτικού και θρησκευτικού ταλιμπανισμού, της μισαλλοδοξίας, των κίτρινων περιοδικών και της παραεκκλησιαστικής αγοραίας χυδαιότητας. Αυτόν τον χαρίζουμε σε αυτούς που κατηγορούν την Σύνοδο πως κατασκεύασε έναν άγιο, για όλους τους παραπάνω χυδαίους λόγους. Άνθρωποι με μηδενική πνευματικότητα και κλισεδιάρικο μίζερο προσανατολισμό, ανοίγουν το βρωμόστομά τους, για να πουλήσουν φούμαρα για την "μεσαιωνική εκκλησία και την κατασκευή αγίων".
         
Κοιτάξτε, όλοι εσείς, που θα σκανδαλιστείτε. Δεν φταίνε μόνο όσοι τρέφουν την μισαλλοδοξία τους την μωρή, αλλά φταίνε και οι ίδιοι. Όποιος δεν έχει κρίση, αλλά απλά οπλοστάσιο και κριτική από θέση είναι από μόνος του άδικος και κατεστραμμένος. Δεν έχει ανάγκη την ανοησία των άλλων. Για να ξέρουμε τι λέμε. Και έρχεται ώρα για ευθύνη λόγου! Δεν προσπερνιούνται τα πάντα εν σιωπή! 


Μη νομίζετε πως έγινε πολύ αργά η αναγραφή του αγίου Παϊσίου στο αγιολόγιο. Αντιθέτως έγινε πολύ νωρίς. Μόλις εικοσιένα χρόνια από την κοίμηση του. Ούτε καν πενήντα! Και αυτό είναι κάτι ανάλογο με την περίπτωση του αγίου Νεκταρίου.
          
Ο άγιος Νεκτάριος έζησε πάντα εν διωγμώ, με συκοφαντίες, πίκρα και θλίψεις. Γι' αυτό και ο Θεός οικονόμησε να τον αναδείξει στον κόσμο ως Άγιό Του, αμέσως μετά την κοίμηση του. Δεν μίλησε τότε στους διωγμούς ο Θεός. Αλλά κραύγασε στην κοίμηση με τα σημεία και τα θαυμάσια για να τον δοξάσει. Γιατί ο Θεός δεν ξεχνά αλλά πληρώνει τους δικαίους και μάλιστα πολλαπλάσια.
          
Έτσι και με τον γέροντα Παΐσιο. Πριν κατορθώσουν κάποιοι να τον κάνουν "άγιο" της δικής τους ψυχοσύνθεσης, ιδεολογίας, σκοπιμότητας με όλα αυτά πού διαδίδουν, οικονομεί ο Θεός και διά της Εκκλησίας τον βάζει στο αγιολόγιο από νωρίς, ώστε να προλάβει κάθε διάθεση εκμετάλλευσης από τρίτους. Και επίσης για να διασκεδάσει τις αμφιβολίες.

πηγή: http://www.nyxthimeron.com

12/1/15

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 το απόγευμα έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας των Παιδικών Ομάδων στο Ενοριακό μας Κέντρο. Ακολούθησε εορταστικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν με πολύ κέφι μικροί και μεγάλοι.