26/2/11

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ

Τα παιδιά του Κατηχητικού της ενορίας μας μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους, αυτό το διάστημα ασχολούνται με την αναπαράσταση της παραβολής του ασώτου.
Τα υλικά που χρησιμοποιούν για αυτή τους την εργασία είναι από ξύλο, χαρτί, πλαστελίνη και πηλό. 
Παρόλες τις δυσκολίες που παρουσιάζει το εγχείρημα, τα παιδιά που συμμετέχουν, μικρά και μεγάλα, εργάζονται με φαντασία και μεράκι!








ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

 

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 έγινε η χειροτονία του Ρωμαιοκαθολικού βοηθού επισκόπου Heinz-Günter Bongartz, στην πόλη του Hildesheim, που αποτελεί έδρα Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής.
Στην χειροτονία παραβρέθηκε, επισήμως προσκεκλημένος, ο ιερατικώς προϊστάμενος της ενορίας μας αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης. 










Ο π. Γεράσιμος με τον νεοχειροτονηθέντα.





14/2/11

Η Ε.ΣΥ. πάει βόλτα!

Η Ενοριακή  Συντροφιά (Ε.ΣΥ.) πραγματοποίησε εκδρομή στη μικρή και όμορφη πόλη του Einbeck.
Στο Einbeck κατοικούν λίγοι Έλληνες, την διακονία των οποίων έχει η ενορία Αννοβέρου. Τελείται Θεία Λειτουργία, μία φορά το μήνα, σε ναό που μας έχει παραχωρηθεί από την πόλη και τιμάται επ' ονόματι της Αγίας Τριάδος.
Η Ε.ΣΥ. ξεκίνησε με λεωφορείο, από το Αννόβερο, το μεσημέρι της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου 2011. Μετά από την επίσκεψη στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος, οι ενορίτες μας στο Einbeck φιλοξένησαν τους εκδρομείς στην Ελληνική Κοινότητα. Μετά το κέρασμα τα μέλη της Ε.ΣΥ. έκαναν περίπατο στα μικρά όμορφα δρομάκια  της πόλης και το απόγευμα πήραν το δρόμο της επιστροφής, για το Αννόβερο.










13/2/11

Εκδήλωση για την Ε.Σ.Ε.Π.Α.

Στην Ελλάδα υπάρχει η Οργάνωση "Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών", (Ε.Σ.Ε.Π.Α.). Στη Γερμανία έχει δημιουργηθεί ο σύλλογος "Φἰλοι της Ε.Σ.Ε.Π.Α." ο οποίος αποτελείται από γερμανούς εθελοντές. Κάθε χρόνο κατεβαίνουν στην Ελλάδα και βοηθούν αφιλοκερδώς, στην κατάσβεση πυρκαγιών, αλλά και στην αντιμετώπιση άλλων καταστροφών. Φροντίζουν μάλιστα να εξασφαλίζουν και υλικά κατάσβεσης, πυροσβεστικά οχήματα, κ. ά. τα οποία τα δωρίζουν στην Ελλάδα.
Εκδήλωση γνωριμίας με τους Φίλους της Ε.Σ.Ε.Π.Α. είχε γίνει την 29η Μαΐου 2010, στο Ενοριακό μας Κέντρο.
Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2001, στην αίθουσα του Ενοριακού μας Κέντρου και πάλι πραγματοποιήθηκε χοροεσπερίδα, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου. 
Η εκδήλωση που έγινε υπό την αιγίδα του Προξενείου μας και της Ενορίας μας, υποστηρίχθηκε από τους έλληνες εστιάτορες και επιχειρηματίες της περιοχής του Αννοβέρου, καθώς και από απλούς πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν γλυκά και δώρα για τη λαχειοφόρο που έγινε. Τιμής ένεκεν παρουσιάστηκαν ελληνικοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα, των εθνικοτοπικών συλλόγων του Αννοβέρου.
Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο αρχηγός της Ε.Σ.Ε.Π.Α. κύριος Νίκος Σαχινίδης, ο οποίος ενεχείρησε τιμητική πλακέτα στον Γενικό Πρόξενο κύριο Δημήτριο Ιωάννου και στον Ιερατικώς Προϊστάμενο π. Γεράσιμο Φραγκουλάκη, για την υποστήριξη του Προξενείου και της Ενορίας στους Φίλους της Ε.Σ.Ε.Π.Α.


Ο αρχηγός της Ε.Σ.Ε.Π.Α. κ. Νίκος Σαχινίδης, ο κ. Γενικός Πρόξενος και ο π. Γεράσιμος.

Ο αρχηγός της Ε.Σ.Ε.Π.Α. και ο επικεφαλής του συλλόγου "Φίλοι της Ε.Σ.Ε.Π.Α." κ. Andreas Meier.

 Μέλη του Συλλόγου "Φίλοι της Ε.Σ.Ε.Π.Α."
 Με κέφι και χαμόγελο οι συνεργάτες της ενορίας προσφέρουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους.

 

Επίδειξη διάσωσης και μεταφοράς

 

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, στους χώρους του Προξενείου μας στο Αννόβερο παραδόθηκε στο Σύλλογο "Φίλοι της Ε.Σ.Ε.Π.Α.", το ποσόν των 3.305 Ευρώ, το οποίο αποτελεί τα έσοδα της εκδήλωσης του Σαββάτου. 
Το ποσόν παραδόθηκε στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Andrea Meier από το Γενικό Πρόξενο κ. Δημήτριο Ιωάννου, τον π. Γεράσιμο Φραγκουλάκη και τον κ. Χρήστο Στέρκα, ως εκπρόσωπο των ελλήνων εστιατόρων, ο οποίος είχε αναλάβει και τις οργανωτικές λεπτομέρειες της εκδήλωσης.



4/2/11

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011 ο Ελληνογερμανικός Παιδικός Σταθμός "Ο Μέγας Βασίλειος" της ενορίας μας πραγματοποίησε επίσκεψη, στην Έκθεση του Αννοβέρου.
Τα παιδιά συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους πέρασαν μια ευχάριστη ημέρα. Παρακολούθησαν με προσοχή, έπαιξαν, βάφτηκαν και το απόγευμα αποκαμωμένα, πήραν το δρόμο της επιστροφής κουρασμένα, αλλά και πολύ ικανοποιημένα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ